Apeldoorn Huis Gemeente Links

Ons huis

In 1981 zijn we verhuisd van Vlaardingen naar Apeldoorn. In Vlaardingen hebben we op twee locaties gewoond: Sweelinckstraat en Lariksdreef. In Apeldoorn wonen we nog op de dezelfde plek, bevalt uitstekend. Het huis is recent  verbouwd, de tuin moet nog gebeuren.   

 

 

Sneeuw op 28 december 2004

 

 

 

 

Zonne energie vanaf ons dak        Lees meer hierover

We hebben op ons dak een zonneboiler (voor warm water) en een zonnepaneel (voor elektriciteit). Het werkt! Het gasverbruik voor douchen en in bad gaan is drastisch afgenomen. Het is ook fascinerend om een bad te vullen en op te merken dat de ketel geen gas stookt. Integendeel, vaak moet het door de zon verhit water (tot 90 C) bijgemengd worden met koud water, anders verbrand je door de zon en daar is geen zonnebrand tegen gewassen. Het water komt via de zonneboiler (principe: zie hieronder). 

De elektriciteit via de zonnepanelen is minder direct zichtbaar. Toch krijgen we een jaarlijkse vergoeding van Nuon omdat we nu opwekkers van stroom zijn geworden. Tevens levert Nuon 'Natuurstroom' aan ons: volledig opgewekt uit zon- en windenergie. De iets duurdere Natuurstroom wordt gecompenseerd met onze opwekvergoeding.

 

 

Zonneboiler paneel op ons dak

zonnepanelen op ons dak