Terug

Wandeling

Het Dode IJzerpad

Gewandeld: begin september 20087

Kwalificatie: afwisselend, veel bijzonderheden, schitterende natuur en ruimte. Dwars door keoeinweiden: beware of the vlaaien!

De wandelroute is 6,8 km lang en verkent het grenslandschap ten noordwesten van Poperinge in de omgeving van Roesbrugge-Haringe, dat een bont lappendeken van weilanden en akkers vormt met mooie vergezichten over de IJzervallei. De route start bij de picknickhut langs de IJzer in het centrum van Roesbrugge, waar ook de Dode IJzer vloeit, een oude meander van de stroom.Eerst stapt de wandelaar langs de laaggelegen weilanden bij de IJzer. Daarna komt hij terecht op een natuurexploratiepad langs de Zwijnbeek, de IJzer en de Heidebeek, die telkens de natuurlijke landsgrens met Frankrijk vormen.

Het natuurexploratiepad leidt langs de Zwijnbeek, de IJzer en de Heidebeek, die telkens de natuurlijke landsgrens vormen met Frankrijk. Via landelijke weggetjes komt men vervolgens in het pittoreske Haringe, een klein grensdorpje met de reputatie van smokkelaars of blauwersdorp. Fraaie kerkwegels, graspaden en rustige wegen brengen de wandelaars terug bij de start. Dit pad is aan te bevelen aan alle natuurliefhebbers, die genieten van de vele plantjes, de vogels, het weidse zicht en vooral de rust, weg van alle drukte in onze samenleving. Ge wordt er als het ware opgenomen in de natuur.

 

roesbrugge

Start in Roesbrugge

Wilgen langs de IJzer

Lokeenden met jagershut (overloop IJzer)

Lokeenden

Heidebeek (links,Franse grens) komt in IJzer (rechts, wordt hier Franse grens). 'Onze' Warandebeek komt in de Heidebeek en dan hier in de IJzer.

                 Fotomoment

 

Antonius van Padua kapel langs route

 

 

Antonius van Padua: Bidt voor onsBeter: 

"Heilige Antonius, beste vrind, zorg dat ik ... weer vind."