Foto's  Kunst aan zee Beaufort2006 Beaufort2009 Berg trip Cogne 2005 Vogeldrama PoŽziezomer Watou 2005 Telefoonfoto's april 2006 Foto's van Mars Beverdijkwandelpad februari 2009
  Asielboom opgevangen Leny NON 2007 Kunst: Water 2008 Dode IIzerwandeling 2008 Eemshotel 2008 (meeuwen) Marokko 2008 Oost Duitsland Maart 2009

 

Filosofische herfsttuin december 2009

Opkomst en ondergang Hortensia's in Watou

Ringslotwandelpad maart 2010

Lente foto's onze tuin april 2010

 

Foto's

Voor foto series: Zie boven in de menubalk.

8 juni 2011,

Paspoort controle

OK, ik ben 5 maanden oud, so what? Ik wil niet het risico lopen dat ze me als illegaaltje oppakken. Ik vind zelf de foto goed gelukt, serieus met een begin van een lach. En vooral de wereld goed in me opnemen. Kom op Wien en Jur: we gaan op reis!

 

FOTO BLOG 

15 oktober 2011,

Beestenboel

Dat varkentje zullen wij wel eens even wassen!

Ik kan mijn ogen niet geloven...

 

Ik kan dit beter even in vogelvlucht bekijken....

 

Wij willen dit echt niet zien...     

 

Daar  wordt wel degelijk een varkentje gewassen! Hij is nog niet droog achter de oren. De pad kijkt toe, die volgt nog...

 

Klik hier voor informatie over het Watou padden drama. Waarschuwing: alleen klikken als u sterke zenuwen heeft!

 

15 ooktober 2011,

Opzij kijken?

Weet jij welke kant we op moeten kijken? Wel verwarrend voor ons zeven maandigen. Ik hoop dat ze ons zo even omwisselen, dan kan ik ook met mijn gezicht in de zon. Wel goed voor de haargroei hier! Fijne uitzicht stoelen, vind je niet? Je kan ook zo lekker voorover hangen. Weet jij waar het plankje hieronder voor is? Daar heb je niks aan, kunnen we niet eens bij! 

(Foto's door Jur)

31 oktober 2010,

Andere opzet fotoblog

Het idee van de fotoblog zoals hieronder laten we varen (in feite deden we dat al: laatste bijdrage is van 24 juni. In plaats daarvan zullen we hier af en toe meer of minder actuele foto's plaatsen met wat informatie. Te beginnen met foto's die ik vandaag heb gemaakt: de schoonheid van de herfst treft je ieder jaar weer. Waarschijnlijk maak maak ik steeds dezelfde foto's (zie hieronder 11 oktober 2009, die foto heb ik nu ook weer!)

Herfst 2010

Zo opstaan: je bent meteen wakker. Gedicht van Martin Bril: "de kunst is zo te leven, dat het je overkomt: Die klaarheid, af en toe".

Op ons slaapkamerraam

 

Dagboek van op de genoemde dag ter plaatse zelf gemaakte foto's

Datum: 24 juni 2010

Locatie: Rotterdam, omgeving Centraal Station NS.

Het duurt nog even voordat de trein naar Vlaardingen vertrekt, even de zon in. Dan kom je terecht in een enorme chaos: het stationsgebied ligt volledig overhoop. Het wordt mooi, maar nog even afzien. Als je 100 meter verder loopt sta je echter oog in oog met deze spiegelende en glimmende gevels. 3641 km verder ligt nog meer schoonheid wordt gemeld. Het is de aankondiging van de GRAND DEPART : de start van de Tour de France in Rotterdam op zaterdag 3 juli (proloog). 4Juli is de eerste etappe vanaf de Erasmusbrug naar Brussel via de Zeeuwse eilanden.

Datum: 16 juni 2010

Locatie: Apeldoorn (ons huis), Hoogstaand schilderwerk.

7 Jaar geleden is ons huis geheel in een nieuw jasje gestoken. Tijd om de schilders van toen te vragen de boel eens na te lopen. Hier en daar was er wel wat te repareren, viel mee. Wel triest dat ons balkonhek dat ook 7 jaar geleden nieuw gezet en geschilderd is, behoorlijk verrot blijkt te zijn. Dat moet helemaal vernieuwd. Daar hebben we de aannemer op aangesproken. 

Maar niets dan lof voor de schilder (Arend). Huiskamervraag:  Hoe vaak moet je je huis eigenlijk (laten) schilderen? 

Datum: 5 juni 2010

Locatie: Apeldoorn, kamerraam (binnen)

Paring van libellen (kan in de vlucht of in rust). Ze vlogen al even samen rond mijn hoofd achter mijn bureau. Parend en wel op de foto gezet. Hoe doen ze het eigenlijk? Vůůr de paring brengt het mannetje zijn sperma over naar zijn secundaire geslachtorgaan. Hij doet dit omdat het primaire orgaan aan het uiteinde van het achterlijf op een onbereikbare plaats voor het vrouwtje gesitueerd is. Dit gedeelte wordt namelijk bij het begin van de paring gebruikt om het vrouwtje met de achterlijfaanhangsels vast te pakken bij het halsschild, waardoor ze in  tandem gaan vliegen. Vervolgens wordt het  paringswiel gevormd doordat de onderlijven bijeen gebracht worden. Het vrouwtje neemt dan het sperma over van het mannetje; bevruchting vindt pas plaats bij de eiafzet. Copulatie kan plaatsvinden in de vlucht of in rust. De duur van de paring is zeer verschillend, van enkele seconden tot meerdere uren. Lees hier verder over de wondere wereld van libellen.

 

Datum: 18 april 2010

Locatie: Apeldoorn, onze tuin

Vandaag volop in de tuin gewerkt, schitterend lenteweer ( hoort gevolgd te worden door; "het werd tijd ook na zo'n lange koude winter"). Hoe dan ook. Het is wel bijzonder om alles zo te zien uitlopen. Zie de foto's van de grote esdoorn. Ik had ook het water ververst in onze olympische waterbak voor vogels. Kon het eerste bad van de merel meteen even vastleggen. Hier staan de lente-uitloop- foto's van 18 april. 

(link esdoorn, link merel)

Datum: 14 maart 2010

Locatie: Houtem, BelgiŽ

Foto genomen tijdens onze wandeling op het Ringslot wandelpad, met start en finish in Houtem (9 km). De tocht leidt door de Moeren.  Dit 3000 ha groot landbouwgebied was vroeger een uitgestrekt moeras. Het werd in de 17de eeuw drooggelegd door middel van 20 windmolens die het water uit de laaggelegen polder opvijzelden en in het Ringslot loosden. Nu gebeurt dat met deze grote pomp. 'Moeren Leny' houdt de werking in de gaten. Zie hier meer foto's.

 

Datum: 2 maart 2010

Locatie: Hyderabad, India

Senior medewerkers van het instituut waar ik was hebben een woning op de campus. Heerlijk wandelen daar in het 'park'. Niet op de laatste plaats omdat het in Nederland op dat moment nog vroor. 

 

Datum: 27 februari 2010

Locatie: Apeldoorn

Zie de 2 foto's hieronder en de foto hiernaast. Vanmorgen jogde ik langs een interessant experiment. De IPCC laat voor hun volgende rapport (AR5) over klimaatverandering  het topje van een ijsberg smelten in Apeldoorn. Er ontstaan wonderlijke patronen. Zo proberen ze hun voorspellingen meer wetenschappelijk te onderbouwen. Ik zelf zou zeggen dat het topje het maximaal nog een paar dagen uit houdt bij de stijgende lente temperatuur. Ter controle wordt ernaast de groeisnelheid van sneeuwklokjes gemeten. Zo kennen we het IPCC weer, meer zorgvuldigheid was ook wel geboden. Lees dit stukje maar eens. 

Klik hier voor de IPCC website. Het IPCC is het klimaatbureau van de VN. De website is zeker de moeite waard.

 

 

Datum: 5 december 2009

Locatie: Watou

Komen we nietsvermoedend aanrijden in Watou, staan er overal zandzakken in de straat. Dat hadden we even gemist, het was weer kantje boord geweest in Watou. Het water was wel zo hoog geweest dat er water in de kelder gelkt was (door de muren heen). Zie hier hoe het was in 2007, toen stond er 60 cm water in ons huis. Intussen is de Warandebeek wel gekuist en wat verbreed, de afvoer gaat beter. Maar toch. Er komen ook nog water buffer bekkens in Watou om de overstromingen tegen te gaan. Maar dat pas in 2011. 

 

Datum: 8 november 2009

Locatie: Rode Berg, Westouter (B)

Een zwembad in verval. Zoals op een Vlaamse website wordt gezegd: "Dit eens zo succesvolle vakantiecentrum was al lang op de sukkel geraakt". Een merkwaardige ontmoeting op een wandeling. Plotseling waan je je in Oost Europa, bij het enorme, vervallen voormalige jeugdcentrum Kosmos. 

Lees hier meer..

 

Datum: 8 november 2009

Locatie: grasveld Watou

Herfst in Apeldoorn (zie hiernaast) en herfst in Watou. Deze boom is al behoorlijk kaal, maar het is ook bijna een maand later. Er hangt nog slechts een enkel blaadje in. Zie hier de boom in volle glorie! 

 

 

 

Datum: 11 oktober 2009

Locatie: Koning Lodewijklaan, Apeldoorn

Soms zie je opeens de omgeving, de laan waar je aan woont in een ander perspectief. Zoals hier. De herfst is aan het invallen, de lichtval is bijzonder. Oordeel zelf. 

 

Datum: 4 oktober 2009

Locatie: Nooitgedacht, Drente

Zo heet dat plaatsje nou eenmaal. Vandaar zijn we met een groepje vertrokken voor een tochtje met een Segway door de omgeving. Je komt dan o.a. door Rolde en langs minimaal ťťn hunnebed. De begeleider was wel goed in Segways maar niet in het gidsen van de omgeving. Dus hij las wat voor over hunnebedden, dat er veel meer zijn dan we denken en niet alleen in Nederland etc. Bij een ooievaarsnest vertelde hij dat het aantal koppels in Nederland uit de hand begint te lopen. Ik zou zeggen, beter zelf allemaal maar even nalezen door hier op de onderwerpen te klikken. 

 

Datum: 24 september 2009

Locatie: Luchthaven Kastrup, Kopenhagen: AFGANG

Het was loeidruk zo rond 19.00 uur op de luchthaven. Ik had geen boekingscode bij me (kon dus niet via de automaten inchecken) en stond in een enorme rij. Vervolgens op weg naar de security check. Gelukkig: slechts 6 minuten wachten staat op het bord. Nou vergeet het maar, het was zeker 15 minuten. Valt wel mee? Niet als je gaar bent van een dag cursusgeven en al 20 minuten in een andere rij hebt gestaan. Ik vond het een AFGANG voor Kastrup, zie foto. 

 

 

Datum: 18 september 2009

Locatie: Paleispark Het Loo, Apeldoorn; 9.00 uur, tijdens joggen

Koude ochtend, heldere nacht geweest. Voor het eerst weer dauw op de spinnewebben. Hier in een heideveld. Voor een overzichtsfoto zie hier. Overigens loop ik altijd met telefoon bij me (je weet maar nooit), maar het voordeel is dat als je iets moois ziet er even een foto van kan maken met de telefooncamera. 

Hier is een pagina met wat andere 'paleispark jogging foto's'.  

 

 

 

Datum: 6 september 2009

Locatie: Poperinge (B) HOP, vlak voor de pluk

September is de maand voor de hoppluk. De hopteelt en pluk is karakteristiek voor de streek, uiteraard gekoppeld aan de aanwezige brouwerijen. Straks staan de lege stokken weer in de velden. Wijzend naar de hemel, symbool voor het hemelse bier dat met de hop gemaakt wordt. 

Zie ook de website van het hopmuseum in Poperinge. Er worden nu pluk wedstrijden georganiseerd. Zie ook de 'geschiedenis van de hop'

Datum: 22 augustus 2009

Locatie: Watou, tuin van Oscar Vandroemme (91)

Oscar is de man die op ons huisje let. Oscar is ook de man die niet te stoppen is met het maken van 'kunstwerken'. De laatste hype is het Atomium in Brussel. Dit jaar opnieuw opengesteld heeft Oscar dit landmark van Belgie omarmd. Hij heeft er zeker al 15 gemaakt. En: ze worden steeds groter! De bollen waren eerst knikkers, nu zijn het al voetballen. Oscar en zijn vrouw Yolande zijn beroemd in Watou en omstreken. Scroll eens door deze website van Watou 2009 en je ziet ze zitten voor hun huis en je komt ook nog een kleiner Atomium tegen. 

             

Datum: 28 juli 2009

Locatie: Grand Canal, VenetiŽ (nabij Rialto brug)

Vanuit de Vaporetto, op weg naar het vliegveld voor de terugreis. We hebben heel veel kunst gezien en beleefd. Zie hier. Op den duur wordt alles kunst. Zoals deze 'Ronddobberende, Gevouwen, Blauwe Fles' gezien vanuit de busboot. Het levert een kort beschouwend moment op, zelf dobberend op de vaporetto en met weemoed alle geziene (en heel veel ongeziene) kunst achter ons latend. De blik op het leven / de wereld is weer volop uitgedaagd. Pas over twee jaar weer..

 

Datum: 17 juli 2009

Locatie: Herzeele, Noord Frankrijk

Tot onze verassing is er een tweede kunst manifestatie die in Watou domicilie heeft gekozen. De manifestatie heet Front Art en vindt plaats op de onvolprezen Douviehoeve ťn op een locatie zo'n 8 km verderop in Herzeele, Frankrijk. Het is een initiatief van de Verbeke Foundation. De Douviehoeve was perfect, Herzeele was bizar. Verslag volgt. Voorlopig even deze foto in Herzeele gemaakt, een groep ganzen kwam aangesneld, ze dachten dat we wat te eten hadden. Daar waren we echter zelf ook naar op zoek..  

Datum: 6 juli 2009

Locatie: Watou, Moenaardestraat

De PoŽziezomer traditie dat er op straat geschilderde verwijzingen naar de verschillende locaties waren zat al jaren in het slop. Watou 2009, verzamelde verhalen #1 pakt die traditie weer op! Leuk. Zoals de nieuwe organisatie zegt: met respect voor de traditie, maar met oog op vernieuwing. Spannend! 

 

 

Datum: 29 juni 2009

Locatie: De Krim

Vandaag voor de 2e keer in korte tijd in De Krim. Waar? Inderdaad, in De Krim. Tot 2 weken geleden dacht ik dat De Krim in Rusland lag. Weer wat geleerd. Veel verder dan deze plek ben ik niet geweest. Naast het bedrijf waar ik moest zijn ligt dit rijtje 'Fabriekswoningen'. Oude arbeidershuisjes. Nu aandoenlijk om te zien, toen alleen voor de bevoorrechten en veel te klein.

Datum: 20 juni 2009

Locatie: Pacific Parc, Amsterdam 

Vandaag was San na op de dag af precies ťťn jaar even terug in Amsterdam, op doorreis vanuit de USA naar Singapore. We hebben heerlijk met z'n vijven even kunnen bijkletsen en drinken. Om 19.30 uur hebben we haar weer op Schiphol gedropt.

 

Datum: 16 juni 2009

Locatie: Kallo, Belgie 

Vandaag bij dit bedrijf geadviseerd over zaken die mijn vak betreffen. Ik hou dat bewust vaag en gescheiden van deze website. Ik noem dus ook geen worden die via Googlen mensen hier kunnen brengen etc. Het is misschien voor sommige lezers interessant om de schitterende website van het bedrijf te bezoeken. Klik daarvoor hier.

 

Datum: 9 juni 2009

Locatie: Onze tuin, Apeldoorn 

De tuin begint langzaam wat op orde te raken. Terassen, grind (geen gras meer), zitjes, olijfboom in pot etc. Zie enige oude beelden van ons huis/ tuin hier. Daar staat ook info over de zonnepanelen en zonnecollector op ons dak. 

 

Datum: 5 juni 2009

Locatie: IJazz festival, Amsterdam Noord (NDSM terrein).  

Met Wien en Jur een bezoek gebracht aan dit Jazz festival. Zie het verslag hier. Hier een foto van de politiepost naast een wonderlijke boom van metaal. Zelf hebben we er een van koper.

Datum: 1 juni 2009

Locatie: Paleispark Het Loo, Apeldoorn 

Je kan natuurlijk op een loopband gaan lopen. Muziekje erbij, lekker zweten in de sportschool of op je zolderkamer. Dan mis je natuurlijk wel onderstaande vergezichten.

 

Datum: 21 mei 2009

Locatie: Watou 

Eens in de drie jaar is het Hemelvaart weekend in Watou een oase van Gregoreeans koren en klederdrachten. Lees hier meer daarover. En zie hier nog wat meer foto's van de processie rond de dagelijkse processie rond de St Bavo kerk en langs ons huisje. Zie hier meer foto's

Datum: 19 mei 2009

Locatie: Paleispark Het Loo, Apeldoorn 

Vandaag wat tijd genomen om de conditie wat op te krikken door te rennen. Heb altijd mijn telefoon(camera) bij me om te kunnen bellen als ik bv in coma val. Zo kon ik deze foto maken van een juichende supporter langs de kant.

 

Datum: 17 mei 2009

Locatie: Bloemendaal 

Vandaag waren we bij de kampioens- en afscheids hockey wedstrijd van onze dochter Wieneke. Dat vond plaats bij en tegen hockeyclub Bloemendaal, in Bloemendaal. Lees hier verder. 

Datum:  7 mei 2009

Locatie: Stein, Limburg.  

Deze week weer twee nachten hier verbleven. Dat is de laatste jaren vaak gebeurd: met name hier veel tweedaagse workshops gegeven. Van der Valk regelt dat prima (dit is een gesponsorde boodschap). 

 

Datum:  1 mei 2009

Locatie: Frankrijk, net over de grens bij Watou

Beschrijving: Kapel 1914- 1918. Ter herdenking Eeerste Wereldoorlog. Dit kapelletje staat in de streek waar WO I in alle hevigheid woedde. Het einde ervan is vorig jaar, 90 jaar na dato, herdacht. Dat de herinnering vervaagt blijkt uit deze kapel die symbool daarvoor staat. Langzaam raakt die overwoekert...

Datum:  24 april 2009

Locatie: Den Haag CS

Beschrijving: Moderne fietsenstalling in een moderne stad. Bestaat op deze wijze al jaren...De ministeries liggen pal naast het station, het zijn dus geen ambtenaren fietsen. Misschien daarom dat alle zadels wel nat mogen worden als het regent.

 

Datum:  22 april 2009

Locatie: Stadskanaal

Beschrijving: Hollands landschap in Groningen (bij Stadskanaal), geschoten uit autoraampje. Schitterende wolkenlucht, verse paardebloemen en een strakke horizon. Hier moest ik even voor stoppen. 

 

Datum:  20 april 2009

Locatie: Apeldoorn

Beschrijving: Grof tuinafval op te halen op 21 april op de vergrote parkeerplaats in wording. De jokers hebben de helft laten liggen. Wordt vervolgd! *Update 25 april: na een klacht hebben ze het alsnog opgehaald

 

Datum:  17 april 2009

Locatie: Apeldoorn

Beschrijving: Parkje van Pythagoras. Even een foto gemaakt bij het langsfietsen naar het station. Klik hier of op de foto voor meer info.

 

 

Datum:  12 april 2009

Locatie: Vlaardingen

Beschrijving: Wegwijzer bij Deltahotel aan de rivier (New York, Buenos Aires etc.). Lekker gegeten in het Deltahotel.

 

 

Datum:  10 april 2009

Locatie: Zuidlaren

Beschrijving: Berend Botje ging uit varen

 

Datum: 9 april 2009

Locatie: Kropswolde

Beschrijving: Zuidlaarder meer, strand

 

Datum:  9 april 2009

Locatie: Provincie Groningen

Beschrijving: Tegeltableau in laboratorium

Datum: 8 april 2009

Locatie: Paleispark het Kleine Loo, Apeldoorn

Beschrijving: Boom met spiegeling in vijver

 

Datum: 3 april 2009

Locatie: Bedrijf in het Noorden des lands

Beschrijving: Cursus ruimte 

 

Datum:  28 maart 2009

Locatie: Onze tuin, Apeldoorn

Beschrijving: Vlaamse Gaai eet pinda's

 

Datum: 24 maart 2009

Locatie: Uiterwaarden Elbe. (O)-Duitsland

Beschrijving: Koeien samengedreven door hoog water

 

Datum: 15 maart 2009

Locatie: Terras Watou

Beschrijving: Tortelende duifjes

 

Datum: 8 maart 2009

Locatie: Paleispark Het Loo Apeldoorn

Beschrijving: Sportieve prestatie Leny en Wieneke

Datum: 1 maart 2009

Locatie: Tuin Thuis

Beschrijving: Vogelvoederschuur, kado Jako

 

 

10 januari 2009

Een nieuw jaar, een verwachtingsvol begin

Mexicaanse vogelvoederschaal uit ons Kerstpakket:

Een (ver)wonderlijk en vervreemdend begin van 2009.  Dat schept verwachtingen. Deze merel is verrast.

 2009 Hult zich nog in nevelen (Bavo kerk Watou), alleen de contouren zijn zichtbaar. 

 

 

 

September 2008: 

Bezoek

Ons Nederlands bezoek is gearriveerd in Watou, de bus keurig geparkeerd voor het huisje. Dan houden we er een beetje oog op. 

We dachten dat ze met z'n tweeŽn kwamen.. 

 

 

Foto op kanvas, geheel in Andy Warhol stijl:

Ter gelegenheid van een 35-jarige bruiloft: