21 mei 2009,

Gregoriaanse festival en processie in Watou

Onze buurman in Watou (Bernard Deheegher) heeft voor de tiende keer (!) het drie jaarlijkse festival in Watou georganiseerd. Een prestatie van formaat. Dit jaar zijn er 24 koren uit 15 landen en 3 continenten geweest. Het "Festival van Watou" heeft plaats gevonden tijdens het lange weekend van O.L. Heer Hemelvaart namelijk van 20 tot 24 mei met voorprogramma op 16 en 17 mei.

We zijn naar een auditie en een avondconcert geweest. Natuurlijk ook naar de door de Watou bierbrouwers gesponsorde receptie.

Zie hier de volledige brochure

Zie hier een stuk uit een verslag van een enthousiaste bezoeker:

Meer nog dan een reeks concerten is het Festival een pleisterplaats voor gelijkgestemden, een zeldzaam rustpunt in een wereld die ongemakkelijk wordt van stilte en lacherig doet over christelijke spiritualiteit. Je gaat er dan ook niet zomaar heen om even een concertje mee te pikken, neen: Watou is thuiskomen, energie tanken om er weer drie jaar tegen te kunnen. Ik klink al als een habitué en het was pas mijn eerste Festival, maar na vier dagen doet alles gewoon zo vertrouwd aan.

Lees hier het complete stuk

Hieronder een foto impressie van de processie zoals die dagelijks, soms meerdere malen plaats vond rond de kerk en langs ons huisje.