Terug

 

April 2010,

De esdoorn, brandnetels, het hoofd koel en de theekop in scherven

Niet direct een pakkende kop. Een rare verzameling onderwerpen zo lijkt het. De natuur is in ieder geval de gemeenschappelijke factor. Centraal staat een dilemma. Loop even mee. 

 

Links de grote esdoorn op de erfscheiding met de buren. Mooi geel bloeiend als eerste fase. Tegelijkertijd ontpoppen de bladeren zich die in het najaar nauwelijks in vier containers passen. Fascinerend gezicht, mooie foto's ook (al zeg ik het zelf). Het bladerdek gaat wel de zon weer wegnemen van Gerda (links). Moet de boom om? Wij zijn niet voor, van de gemeente mag het ook niet zonder meer. Een dilemma. 

Bij het 'opzij kijken' zien we dat brandnetels ons het zicht bemoeilijken. Wat is eigenlijk hier de voedingsbodem van de agressieve plant? Dat is niet te zien. Symbolisch voor de politiek: er zijn altijd tegenkrachten om de andere kant (opzij van het kijken), meer rechtvaardige oplossingen bv. te bezien. 
Dan maar even het hoofd koel proberen te houden. Eerst even nadenken en niet laten merken wat je van plan bent (foto links boven). Als de beslissing genomen is moet het snel en grondig. Hoe creŽer je je eigen douche? De merel weet hoe het moet.  Het lucht op, hij gaat zo hoog in de boom al fluitend weer zijn evangelie aan de wereld verkondigen.

En wij? Wij hebben schade opgelopen aan onze kopjes thee. Zie hieronder.

De natuur rekent onbarmhartig af met menselijke domheden. Als water ijs wordt zet het uit. We wisten het wel.., maar plotseling zat er toch weer water in en ging het hard vriezen. Dit is onze kop thee. Symbolisch? Voor wat dan? 

Nog even maar niet laten merken wat we van plan zijn. Even nadenken. Net zoals de merel.