Kunst Onze schilderijen  Gedichten BiŽnnale Venetie Documenta Kassel Links

 

BiŽnnale VenetiŽ 2009

 

 

De recensies (juni 2009)

 

 

NRC Recensie

Curator Daniel Birnbaum toont vrolijke kunst met idealistische ondertoon. Vakantievertier op BiŽnnale VenetiŽ. Kunst waaruit een visie op de wereld spreekt, hoeft niet zwaar te zijn, vindt Daniel Curator. De curator koos toegankelijke kunst met een idealistische tintje.

 

Lees de volledige recensie

 

Kunstblad Metropolis

De economische crisis in de wereld vertaalt zich op de BiŽnnale van VenetiŽ in een opvallende hoeveelheid neerslachtige kunst, die zich beweegt tussen melancholische inertie en extrovert nihilisme. 

Lees de volledige recensie

De Volkskrant

Hierbij een enkel citaat uit de lange recensie en doorklik links naar de twee artikelen.

Bovendien laat de biŽnnale van 2009 sinds lange tijd zowaar weer eens een echte kunsttentoonstelling zien in de Arsenale en het Palazzo delle Esposizione, samengesteld door de Duitse directeur van de Stšdelschule en het tentoonstellingsinstituut Portikus in Frankfurt, Daniel Birnbaum. Het is een verademing, omdat Birnbaum alle kunstwerken zoveelmogelijk ruimte geeft.

Want ťťn ding kan je duidelijk stellen:de BiŽnnale van VenetiŽ is niet zo maar een overzichtstentoonstelling, zoals er door de jaren heen zo vele van zijn. De Grand Old Lady is een event, een happening, waarnaar twee jaar lang wordt uitgezien. Waarnaar, net als bij de Documenta in Kassel, duizenden journalisten en geÔnteresseerden afreizen, omdat er verwachtingen worden gewekt.

Link naar pagina 1

Link naar pagina 2

 

De Standaard

Zie hier het artikel