Kunst Onze kunst  Gedichten BiŽnnale Venetie Documenta Kassel MARTa museum Herford Verbeke Foundation Links

 

BiŽnnale van VenetiŽ

 Iedere twee jaar is het vaste prik: we gaan erheen. Al was het maar voor de locatie: de Giardini aan de Lagune in VenetiŽ. De rust en inspiratie dat het park met de vele schitterende paviljoens uitstraalt is geweldig. Hierbij voorlopig een kleine impressie van voorgaande biŽnnales. 

 

 

2 september 2011,

VenetiŽ 2011

(ingang Arsenale)

Dit jaar hebben we al onze foto's geplaatst op Flickr. Het geeft een indruk, maar ook niet meer dan dat. Het zijn er teveel.  Klik hier voor de Flickr foto's

Op Onze Kop Thee richten we ons vooral op het buitengebeuren om een impressie te geven van de sfeer en locaties. Hier en daar voorzien van wat commentaar.

Die foto's staan hier.

 

18 juni 2009,

BiŽnnale Venetie 2009

Zie hier de recensies (na de opening in juni 2009) uit de bladen en verbaas u over de verschillen. De een vindt het 'feel good'. de ander 'neerslachtig' en en derde vindt het 'echte kunst'. 

Klik hier voor de recensies

Klik hier voor onze foto's gemaakt in juli 2009 

 

17 augustus 2007:

Zie hier een impressie van wat we aantroffen aan kunst in VenetiŽ dit jaar. Het was weer bijzonder en in feite niet te vangen in een paar 2D foto's. Maar toch.

 

Biennale Art VenetiŽ: 52nd International Art Tentoonstelling 2007

Titel: 

Think with the Senses Ė Feel with the Mind. 

Art in the Present Tense

Data: 10 juni 2007 tot 21 november 2007 

11 juni 2007: Recensie Volkskrant Nederlandse inzending 2007

Voorproefje:

Ga naar de Biennale website

 

 

Zie voor een impressie van ons bezoek aan de tentoonstelling in augustus 2005 deze link.

 

2005 Biennale Art... The Experience of Art...

The 51st International Art Exhibition, organized by the Fondazione la Biennale di Venezia and directed by MarŪa de Corral and by Rosa MartŪnez, will open to the public on Sunday, June 12, 2005. The 2005 edition of the oldest and most famous exhibition of contemporary art presents several important innovations: first and foremost the beginning of a new cycle that will initiate a creative dialogue with the Artistic Direction by setting new objectives and confirming the central role of the Biennale in the international cultural and artistic debate.

Recensie NRC Handelsblad over Ventie 2005

 

GIARDINI