Kunst Onze kunst  Gedichten BiŽnnale Venetie Documenta Kassel MARTa museum Herford Verbeke Foundation Links

 

Verbeke Foundation

Citaat uit de NRC (augustus 2008) over de recente expositie: Vision in Motion:

Na uren kijken, intussen licht in het hoofd, vind je steeds weer nieuwe machines, watertanks, propellors, glas waar water in stormt, skeletten aan touwtjes, dode hazen die brieven schrijven. Tekstbordjes over Euclidische meetkunde en thaumatropische god weet wat verhogen de chaos alleen maar. Voorbij de loods staan kassen, waar bomen groeien, karpers zwemmen, en groepjes roestige kunstwerken naar je staan te zwaaien. Alles knarst en piept en ruikt en gaat maar door en door en door. ĎEr is geen poŽzie in een te helder levení, staat ergens te lezen. Belgen waren altijd beter in surrealisme dan wij, nuchtere Hollanders.

zie hier de volledige recensie!

De Verbeke Foundation is een private kunstsite gecreŽerd door kunstverzamelaars Geert en Carla Verbeke Lens. Het is in de eerste plaats een landschap met tentoonstellingsgebouwen waar moderne en hedendaagse kunst zowel binnen als buiten wordt tentoongesteld.

Het museumdomein meet 12 hectare en omvat bosgebied, een vijver, grote serres waarin bomen en sierplanten worden gekweekt, een evenementenhal, een restaurant en twee omvangrijke expositieruimten van samen zoín 20.000m≤. Er is verder nog een viskwekerij, er worden bijen gehouden en er is een biogasinstallatie gepland om de gebouwen te verwarmen en van energie te voorzien.

 

November 2008: Bewegende Kunst

Deze maand hebben we de happening 'Verbeke Foundation' bezocht. Fantastische locatie in Stekene (bij Antwerpen). Oude fabriekshallen, kassen, buiten gebeurens. Later hierover meer. Vandaag tonen we slechts drie filmpjes van bewegende kunst die we daar aantroffen. Klik hieronder en bekijk de filmpjes via Youtube. Daar kunt u ook een reactie geven. We zijn benieuwd!  

SLEEPSTEEN

JAKNIKKERS

DECEPTION

 

Kunstwerk van Jan Fabre : Crache sur vos tombes 2007


Theo Jansen: Strandbeest (Door gebruik te maken van de wind kan dit strandbeest, zoals hij het noemt, zich voort bewegen.

 

RONALD DE WINTER: Paarden. Voor het geitendorp (de Antwerpse deelgemeente) Wilrijk maakte hij een kenschetsende beeldengroep met geiten. In de dierentuin van Sint-Petersburg in Rusland huist van hem een tweemaal levensgrote tijger.