20-10-2010 |

Rivierzone Vlaardingen

Woningen in KW-haven


Er komen woningen en dienstverlenende bedrijven in de Koningin Wilhelminahaven. De gemeente Vlaardingen maakt dit onder andere mogelijk door het bedrijf Lensveld Shipping & Transport uit de Koningin Wilhelminahaven te verplaatsen naar het nieuwe bedrijventerrein Koggehaven. Wethouder Hans Versluijs en directeur Tom van Herk van Lensveld ondertekenden deze afspraak op 14 oktober.

 

wethouder versluijs ondertekent het convenant
 
Het is de bedoeling dat aan de zuidzijde van de Koningin Wilheminahaven ongeveer 260 woningen komen, waaronder appartementen en eengezinswoningen. De gemeente werkt aan het wijzigen van het bestemmingsplan. Eerder kocht de gemeente in dit gebied de grond en de opstallen van het bedrijf Argos. Ook is er met Zethameta overeenstemming bereikt over de aankoop van de huidige locatie aan de Waterleidingstraat en verplaatsing naar de Koggehaven. De gemeente heeft nu een groot aaneengesloten terrein aan de zuidzijde van de Koningin Wilhelminahaven in bezit, waardoor een bodemsanering (noodzakelijk voor woningbouw) mogelijk wordt.
 
Wethouder Versluijs ziet de ondertekening als mijlpaal op weg naar een aantrekkelijk woon- en werkgebied aan het water: “Dit akkoord is weer een belangrijke stap in de ontwikkeling van de Rivierzone, een stoer gebied met historie en sfeer, waar in de toekomst veel mensen zullen gaan wonen. De geplande woningbouw aan de zuidzijde van de Koningin Wilhelminahaven maakt deel uit van het Actieplan Wonen. De gemeente Vlaardingen wil graag dat in de Rivierzone wonen, werken en recreëren goed samengaan en wil de stad weer met de rivier verbinden.”