Watou Dorp Huisje Dossier Warandebeek Overstomingen PoŽziezomer Bier historisch  Links

 

Poperinge

 Donderdag 26 juli 2007

Even Apeldoorn bellen...

POPERINGE - Voor de tweede keer in vier dagen tijd moesten tientallen bewoners van het centrum van Watou schoonmaken nadat de Warandebeek er buiten haar oevers trad. Ook de vrije basisschool in de Moenaardestraat leed heel wat schade.

Chris Pietersen en Leny Den Boogert bezitten al vijf jaar een vakantiehuisje pal naast de Warandebeek tegenover de kerk van Watou. 'Vrijdag waren we gelukkig net voor enkele dagen in Watou aangekomen, toen de beek buiten haar oevers trad en het water ons huis binnenliep. Maar de schade viel nog mee. Maar maandagavond stortte het water bij bakken naar beneden en rees het water in onze woonkamer en keuken tot 60 cm hoog', zucht het Nederlandse echtpaar uit Apeldoorn.

Via de verzekeringsmaatschappij kregen de Nederlanders hulp van een gespecialiseerde schoonmaakfirma om de boel op te ruimen, maar de schade aan huisraad en kasten is aanzienlijk.

'Woensdag moet ik weer werken, maar we gaan met een klein hartje terug naar Nederland. Elke overschuivende wolk boezemt angst in. Ik zal vloedplanken voor de deuren installeren om bij een eventuele nieuwe overstroming de schade binnen de perken te houden', aldus Chris.

Bakker zonder brood

Bij bakker Verlet is de ellende nog groter. De man kon gisteren geen brood bakken en ook in de vrije basisschool in de Moenaardestraat was gisteren een schoonmaakbedrijf aan de slag om de sporen van de overstroming uit te wissen nadat het water bijna een halve meter hoog stond in de klassen. Een triest welkomstcadeau voor Ingrid Verdonck, die op 1 september directrice van de school wordt.