Leny de Forens

YOKOGAWA  Amersfoort

Sinds mid december 2008 is Yokogawa Apeldoorn verhuisd naar Amersfoort. Daar is nu Yokogawa Europa in één nieuw gebouw geconcentreerd. Er werken daar ongeveer 600 mensen (wereldwijd 19.000). Het betekent voor Leny dagelijks heen en weer vanaf Apeldoorn (85 km/dag).

Leny heeft zeker 20 jaar in Apeldoorn gewerkt bij het bedrijf dat uiteindelijk Yokogawa werd. Eerst was dat HCS, toen GTI en last but not least Yokogawa.

Hieronder:

Informatie over de architectuur van het nieuwe gebouw
Foto's van het interieur (fotograaf: Leny)
Informatie over het vervoer

 

Informatie Architectuur

 

In het nieuwe hoofdkantoor zijn de kennis en ervaring van Yokogawa Europe (Europees hoofdkantoor), Yokogawa System Center en Yokogawa Nederland gebundeld tot één krachtige en efficiënte organisatie. Die bundeling komt tot uitdrukking in het ontwerp dat door de architect als hightech, creatief en industrieel wordt gekarakteriseerd. “Een pleisterplaats voor technici en creatieven van geest - trots en transparant”, aldus Wim de Bruijn van Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim de Bruijn over het ontwerp van het Yokogawa-gebouw. “Het enorme gebouw wordt beeldbepalend voor de nieuwe wijk Vathorst. Niet alleen de omvang maar ook de uitstraling zal daaraan bijdragen. Achter een transparante gevel vinden de kantoor-, engineerings- en productieactiviteiten plaats”.
 

Het ontwerp beslaat ruwweg een oppervlak van 75 x 150 m. Kenmerkend element in het 15 meter hoge gebouw is het 21 m hoge atrium. Dit volledig uit glas opgetrokken atrium vormt het hart van het gebouw; een groot plein dat als ontmoetingsplaats dient en ruimte biedt voor informele contacten. Ook alle openbare functies, zoals demo-ruimten, vergaderzalen en het restaurant zullen in dit deel worden ondergebracht. Als centraal element in het ontwerp vormt het atrium het ontsluitingspunt naar de rest van het gebouw.

Om het trotse en transparante karakter van het gebouw te benadrukken, wordt het omliggende landschap als talud vormgegeven. Door het talud lijkt het gebouw, dat op betonnen kolommen rust, als het ware te zweven in het landschap. In werkelijkheid wordt onder de nieuwbouw parkeerruimte gecreëerd voor ruim 450 auto’s.

 

 

Foto's van het interieur

 

Bureau Leny (1)

 

Bureau Leny (2): Let op de telefoon's!

 

 

Woon- werk verkeer van de Forens

Gezocht is naar een comfortabele vervoerswijze die moest voldoen aan de volgende criteria:

Ongestoord luisteren naar de Ipod muziek

Handsfree bellen en navigeren

Minimum CO2 uitstoot

dit leidde onvermijdelijk naar de nieuwste Toyota Prius:

18.00 uur: afdalen naar de parkeergarage

Instappen, lekker Jazz muziekje op

Passagiers groeten

 

Deinen op de muziek en tevens handig als pen.

 

Bij aankomst: Gelukkig, de parkeerplaats was vrij

Klik hier voor meer info over de Prius van Leny